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Sources scientifiques
Pour les caroténoides :
[1]« Caroténoïde – Complément alimentaire », VIDAL.
https://www.vidal.fr/parapharmacie/complements-alimentaires/carotenoide.html (consulté le 29
juin 2023).
[2]« Carotenoids: How Effective Are They to Prevent Age-Related Diseases? – PMC ».
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6539799/ (consulté le 29 juin 2023).
[3]M. Eggersdorfer et A. Wyss, « Carotenoids in human nutrition and health », Arch Biochem Biophys,
vol. 652, p. 1826, août 2018, doi: 10.1016/j.abb.2018.06.001.
Pour les chlorophylles :
[1] A. Subramoniam et al., « Chlorophyll revisited: anti-inflammatory activities of chlorophyll a and
inhibition of expression of TNF-α gene by the same », Inflammation, vol. 35, n o 3, p. 959966, juin
2012, doi: 10.1007/s10753-011-9399-0.
[2] K. Solymosi et B. Mysliwa-Kurdziel, « Chlorophylls and their Derivatives Used in Food Industry and
Medicine », MRMC, vol. 17, n o 13, juill. 2017, doi: 10.2174/1389557516666161004161411.
[3] S. Nagini, F. Palitti, et A. T. Natarajan, « Chemopreventive potential of chlorophyllin: a review of
the mechanisms of action and molecular targets », Nutr Cancer, vol. 67, n o 2, p. 203211, 2015, doi:
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Pour la phycocyanine :
Source scientifique :
Anti-inflammatoire
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Immunoprotecteur
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plantesis-inhibits-nsp12-required-for-replication-of-sars-cov-2-a-novel-finding-in-
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Antioxydant
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Foie/cholesterol/ hepatoprotecteur
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Allergies :
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Anti-Cancer :
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N. Taufiqurrahmi et al., « Phycocyanin extraction in Spirulina produced using
agricultural waste », IOP Conf. Ser.: Mater. Sci. Eng., vol. 206, n o 1, p. 012097, juin
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Protection cardiovasculaire :
Q. Liu, Y. Huang, R. Zhang, T. Cai, et Y. Cai, « Medical Application of Spirulina
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Neuroprotecteur :
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G. Pentón-Rol et al., « C-Phycocyanin is neuroprotective against global cerebral
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